SIMONA POPESCU

SIMONA POPESCU

Simona POPESCU, poetă, prozatoare, eseistă, este conferenţiar la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, unde țin cursuri de literatură română contemporană și de creative writing. A publicat șase volume de poezie (Lucrări în verde. Pledoaria mea pentru poezie a fost tradus fragmentar în franceză şi germană sub titlul Mon plaidoyer pour la poésie, Editura PHI, Luxembourg, 2008), un roman, Exuvii (ajuns la ediția a șaptea. tradus în poloneză, maghiară, franceză şi bulgară), şi două cărţi de critificţiune despre poetul suprarealist Gellu Naum. A coordonat romanul colectiv Rubik, la care au scris 29 de studenți.

În 2021 a publicat primul volum din seria Opera poetică (Editura Rocart) și Cartea plantelor și animalelor (Editura Nemira).

Cărțile ei au luat mai multe premii literare, iar fragmente din volumele ei au ajuns în manualele școlare. Prezentă în mai multe antologii din țară și din străinătate. A luat parte la diverse festivaluri internaționale de poezie (Trois-Rivières/ Canada, Struga/ Macedonia, Genoa/ Italia, Medana/ Slovenia, Val-de-Marne/ Franța, Cap a l’Est/ Slovacia, etc.) și la lecturi literare publice (în Germania, Franța, Belgia, Polonia, Spania, Austria, Olanda etc.). A inițiat și organizează Festivalul de Poezie Gellu Naum

ROMANIA