HASAN ERKEK

HASAN ERKEK

Hasan Erkek, ca poet, dramaturg și profesor de teatru, a fost distins cu peste 20 de premii naționale și internaționale. A publicat 30 de cărți literare și științifice în 15 țări. Cărțile sale de poezie au fost publicate în Turcia, Franța, Bulgaria, Camerun și România. Unele poezii ale sale au fost transpuse pe muzică de diferiți compozitori din diferite țări.

Lucrările sale din cariera sa academică s-au concentrat pe arta dramaturgiei. Piesele sale s-au jucat cu precădere pe scenele teatrelor naționale turcești, precum în peste 40 de teatre din diferite țări. Mai mult, a scris piese radiofonice (aproximativ 20 de piese radiofonice au fost difuzate de radiourile naționale din Turcia) și scenarii de film (unele dintre ele au stat la baza realizării unor filme).

Unul dintre domeniile sale de specializare este teatrul pentru copii.

Hasan Erkek a participat și a prezentat lucrări la multe festivaluri și simpozioane internaționale. Are peste o sută de articole publicate în diverse reviste și ziare. A susținut cursuri de lectură de teatru, dramaturgie, dramatizare, scriere creativă, tehnici dramatice și teatru contemporan în diferite departamente ale universităților.

Hasan Erkek a lucrat ca membru al Comitetului executiv și vicepreședinte în ASSITEJ Turcia și președinte al Asociației dramaturgilor și traducătorilor de teatru din Turcia, precum și șef al Departamentului de Arte ale Spectacolului de la Universitatea Anadolu, decan al Facultății de Muzică și Artele Spectacolului la Universitatea ARUCAD din Cipru.

TURCIA