ESTER NAOMI PERQUIN

ESTER NAOMI PERQUIN

Ester Naomi Perquin (1980) a crescut în provincia Zeeland, înconjurată de apă, și locuiește de mulți ani în orașul Rotterdam. Ea a luat lecții de scriere la Amsterdam și a lucrat ani de zile ca gardian pentru a putea acoperi costurile pentru acest lucru. În 2007 și-a făcut debutul la Uitgeverij van Oorschot cu colecția Napkins in berma. În 2009 a urmat On behalf of the other  [În numele celuilalt].

La începutul anului 2012, a fost publicată colecția ei Cell Inspections, despre viața din spatele gratiilor. Această colecție a fost distinsă cu Premiul pentru Poezie VSB. În 2017, a fost publicată colecția ei Multiple Absence. A primit Premiul Anna Blaman, Lucy B. și C.W. van der Hoogtprijs, Premiul J.C. Bloem și Premiul Herman de Coninck. Din 2017 până în 2019 a fost laureată a Dutch Poet.

Pe lângă poezii, Perquin scrie și eseuri și povestiri scurte, organizează ateliere și cursuri de master și este editorialist pentru revista săptămânală De Groene Amsterdammer. Ea co-prezintă și programează Noaptea poeziei la Utrecht. Este prezentă în mod regulat la festivaluri din Țările de Jos și din străinătate. Noua ei colecție Unsolicited Advice a fost publicată în toamna anului 2022.

OLANDA