CLAUS ANKERSEN

CLAUS ANKERSEN

Claus Ankersen este scriitor, poet, artist, performer, activist literar și traducător danez. Scrie bilingv, lucrează în întreaga lumea, și-a interpretat poeziile la festivaluri literare din peste 20 de țări. A scris 17 cărți, a fost tradus în suedeză, finlandeză, estoniană, rusă, polonă, cehă, ucraineană, română, germană, udmurtă, bulgară, engleză, uzbecă, spaniolă, malayalamă, chineză și macedoneană.

Claus a tradus din volumele poetului ucrainean Zury Zavadsky, ale poetului indian Tishani Doshi, și ale poetei cehe, Jana Orlová. Operele sale au fost sprijinite de Fundația daneză pentru artă și de mai multe burse internaționale.

În România, scriitorul a participat la Festivalurile internaționale de poezie din București, din Craiova și din Brașov, iar poemele sale au apărut în reviste precum Prăvălia Culturală, Fitralit și Revista Dunărea de Jos, precum și în antologia Almanah Clepto-hydra.

În 2019, i-au apărut trei volume în România. Două dintre ele au fost în colaborare cu poeți români: Pink Pong (frACTalia, 2019) cu Andrei Zbîrnea și In defence of the cherries (Brumar, 2019) cu Peter Sragher. O antologie de poeme alese, Cântecul Tigrului (frACTalia, 2019) i-a fost tradusă de Flavia Teoc.

În prezent, Claus este președintele organizației Autori danezi de proză și poezie.

DANEMARCA