CASSIAN MARIA SPIRIDON

CASSIAN MARIA SPIRIDON

CASSIAN MARIA SPIRIDON s-a născut în Iaşi, Romania. Absolvent al Facultății de Mecanică a Universității Politehnice din Bucureşti.

A fondat noua serie a revistei Timpul şi a înfiinţat Editura Timpul, pe care o conduce şi în prezent. A fondat Poezia, revista de cultură poetică, şi a fost cofondator şi redactor şef al Caietelor de la Durău. Din 1995 este director al revistei Convorbiri Literare, Iaşi. A fost arestat în decembrie 1989 pentru organizarea și participarea la mișcarea conspirativă revoluționară de la Iași, din 14 decembrie 1989.

Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Iaşi.

A debutat (în presa literară) în revistele Amfiteatru şi România literară.

A publicat circa 70 de volume de poezie, critică şi eseu. 

A primit Premiul Academiei Române pentru poezie, două premii ale Uniunii Scriitorilor din România şi alte numeroase premii şi distincţii. A fost distins cu meritul Cultural în grad de Comandor. Este Cetățean de Onoare al Iașului.

Invitat și participant la festivaluri naţionale şi internaţionale de poezie: Festivalul internaţional de Poezie de la Medellin, Columbia, Bienala internaţională de Poezie de la Liège, Belgia, Luna culturii româneşti de la Marsilia, Franţa, Întâlnirea Poeţilor Lumii Latine, Mexic, Festivalul Internaţional de Poezie de la Havana, Cuba, Festivalul de poezie Li Bai – Du Fu, Tianshui, China (unde a primit Premiul Internaţional pentru Poezie), Festivalul de Poezie de la Séte, Franța.

Poezia lui a fost tradusă în peste douăzeci de limbi şi publicată în volume de autor, în Franța, Germania și China, precum și în numeroase antologii din ţară şi străinătate.