ANTONIA MIHĂILESCU

ANTONIA MIHĂILESCU

ANTONIA MIHĂILESCU (n. 11 decembrie 1999, Suceava) studiază la Facultatea de Teatru, Secția Regie, a Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași. A debutat editorial cu volumul de versuri Note din secolul kitsch (2020, Ed. Tracus Art).

Premii obținute

2018: Premiul TRADEM la Concursul Național de Poezie TRADEM; Premiul al III-lea la Festivalul-concurs de literatură „Alexandru Macedonski”; finalistă la Festivalul „LicArt”; Premiul Asociaţiei Culturale „Pro Basarabia şi Bucovina”, filiala Arboroasa la Festivalul de poezie „Ion Cozmei”; Marele Premiu la secțiunea Reportaj, premiul al II-lea și Premiul revistei Convorbiri literare la secțiunea Poezie la Festivalul de Literatură „Rezonanțe udeștene”; Premiul Bibliotecii Județene „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa (Târgoviște) în cadrul Festivalului de Poezie „Constantin Virgil Bănescu”; Premiul I la Festivalul Național „Nicolae Labiș”; Mențiune la secțiunea Teatru scurt și Premiul revistei Curier la secțiunea Poezie în cadrul concursului „Moștenirea Văcăreștilor”; Premiul al II-lea la secțiunea Reportaj sportiv în cadrul Concursului Național ,,Un condei numit fair-play”.

2019: Marele Premiu în cadrul Festivalului ,,Nichita în luna lui Marte”; Mențiune în cadrul Festivalului ,,Ion Cozmei”; finalistă la Festivalul „LicArt”; Premiul I la Concursul „Cea mai bună cronică de teatru”, organizat de Universitatea de Arte „George Enescu” Iași;  Premiul pentru cea mai bună piesă scurtă la Concursul Național de Dramaturgie „Matei Vișiniec”; Premiul al III-lea la Concursul Național Studențesc de Creație Literară organizat de Cenaclul „Pavel Dan”; Premiul Național pentru Teatru și Premiul I pentru Proză la Festivalul Național „Moștenirea Văcăreștilor” .

2020: Premiul I la Rețeaua Literară, Premiul pentru Debut în Poezie „Alexandru Mușina”.

2021: Nominalizare la Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum; Premiul pentru Debut acordat de Ziarul de Iași.