ANNABEL VILLAR

ANNABEL VILLAR

Annabel Villar (Montevideo, Uruguay). Poetă și activistă culturală, locuiește în Spania din 2002. Membră fondatoare a Liceo Poético de Benidorm. Directoare a Colecției de Poezie „Azul” și a Festivalului Internațional de Poezie „Benidorm & Costa Blanca” (FIPBECO). Membră fondatoare a Academiei Studenților de Artă Contemporană (Rio de Janeiro, Brazilia, Catedra Nr. 6 „Gabriela Mistral”). A fost inclusă în mai multe antologii internaționale de poezie și a participat la festivaluri de poezie din întreaga lume.

Printre multe altele, a primit următoarele premii: Premiul al treilea de poezie al „IV Poetry Contest, Short Story and Photography Crossing Borders” al Laboratorului de Antropologie Socială și Culturală al Universității din Almería, în 2010; Premiul al II-lea al celei de XVI-a ediții a Festivalului de Poezie City of Aspe, Alicante, Spania, în 2015; Khathak World Literary Award, Dhaka, Bangladesh, 2019.

Este autoarea volumelor: Viaje al Sur del Sur (Editura Germania, Spania, 2015); Cantar la Vida (Aspe, Alicante, 2015); Meditación/Meditation (Editura Enkuadres, Spania (ediție bilingvă spaniolă-engleză, 2017); Claustrophobia y vértigo (Editura Enkuadres, Spania (ediție bilingvă spaniolă-engleză, 2018).

URUGUAY