Isabelle Maurel

Isabelle Maurel

ISABELLE MAUREL (n. 1971, în Franța) este dansatoare și coregrafă. Totodată predă improvizație, dans creativ, dansuri africane și istorie culturală afro-americană.
Începând cu 1989, s-a format prin cursuri intensive de istoria artei și muzeologie la l’Ecole du Louvre. A frecventat, de asemenea, un seminar de științe religioase și șamanism. În 1994, în timp ce își scria lucrarea de disertație „David HAMMONS, somewhere beetween Dada, Outsider art and Arte Povera”, a decis să se dedice artelor performative, gândind și comunicând prin intermediul artei dansului.
Din 2008, Isabelle este artist-ambasador al Fundației Internaționale Yehudi MENUHIN Foundation, în cadrul proiectului european Sharing all Voices. De atunci este totodată coregraf asociat și director artistic al anuarului Comité métallos / Parcours Filles-Femmes.
Din 2011, creează coregrafia pentru TRANSIGNUM Editions, în colaborare cu Wanda Mihuleac, artistă vizuală și editoare de poezie.
Din 2013, participă în calitate de invitat, ca maestră de dans, la Regula Contra Regulam de Raul Iaiza, în Milano, și ia parte la Sesiunile deschise de la Grotowski Institute, în Brzezinka. A apărut în Ave Eva, în 2017.

Franța